Op YouTube zijn al diverse filmpjes gezet met prachtige beelden van Santa Fe Event 2012 op Liberty Park, Overloon:

Santa Fe Event in het bos rond Museum Liberty Park Overloon


Santa Fe bedankt alle deelnemers voor hun komst naar Santa Fe Event 2012 op Liberty Park in Overloon.

Dankzij uw originele voertuigen en uw prachtig ingerichte tentenkampen in het bos waanden de bezoekers zich terug in de tijd van de bevrijding van Europa in 1944 en 1945.

 

Met de parades in het openlucht-theater maakten bezoekers kennis met de grote verscheidenheid aan legervoertuigen in de Tweede Wereldoorlog en kregen ze uitleg waarvoor de voertuigen gebruikt zijn. 

Veel bezoekers lieten zich hierna verleiden om een rondrit te maken in een origineel legervoertuig over het -anderhalve kilometer lange- onverharde pad door het bos. De regenbui zaterdagmiddag laat veranderde het pad in een modderpoel met diepe sporen, waardoor de rondritten nog spectaculairder werden.

 

De wapendemonstraties in het theater met Amerikaanse, Britse en Duitse wapens gaven de bezoekers een goede indruk van de diverse soorten wapens, die in de strijd om Europa zijn ingezet. Dankzij het initiatief van de Screaming Ducks en de hulp van Britse en Canadese re-enactors konden bezoekers met eigen oren horen hoe de diverse wapens klonken.

 

En last but not least: de mockbattles. Het openlucht-theater was iedere keer te klein, waardoor veel bezoekers een plaatsje moesten zoeken op de hellingen langs de tribune. Dankzij de inzet van de re-enactors van Mars, Aces, LHGH, HRVN, Triple A, TRGB en Graue Kompanie konden bezoekers beleven hoe er destijds gevochten is voor onze bevrijding. Dit weekend werd heel realistisch de strijd uitgebeeld om een Duitse stelling met kanon uit te schakelen en te veroveren, waarbij aan beide kanten slachtoffers vielen.

 

Kortom, Santa Fe Event is in 2012 uitgegroeid tot een groots en spectaculair evenement, waar van alles te zien en te doen was.

Dankzij het Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetmuseum Liberty Park en dankzij uw komst en inzet hebben we er samen een prachtig weekend van gemaakt. We hopen dat u zelf ook genoten heeft.

 Fotosite 1


Fotosite 2


Fotosite 3


Fotosite 4


Fotosite 5