LAATSTE UPDATES


       ******LAATSTE UPDATES******

Welkom op de website van de vereniging Santa Fe.

Santa Fe is van oorsprong een vereniging van mensen uit Noord- en Midden-Limburg, die een of meerdere legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog bezitten en deze vaak uitvoerig hebben gerestaureerd en met veel liefde rijdend houden. Er zijn in de vereniging ook enkele amfibische voertuigen, waarmee dus niet alleen gereden maar ook gevaren kan worden. We hebben zelfs een paar vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog binnen de vereniging.


Daarnaast vinden wij de historie van de Tweede Wereldoorlog belangrijk, met name de strijd in de regio waarin onze leden wonen. De kennis, die binnen de vereniging verzameld is en wordt, dragen we graag uit, vooral naar de jeugd.


Door het jaar heen rijden we regelmatig ritjes, nemen we deel aan parades en herdenkingen voor gevallenen in de Tweede Wereldoorlog en organiseren we open dagen in onze loodsen op het voormalige kazernecomplex in Blerick. In een van de loodsen staan naast voertuigen een vrijwel compleet veldhospitaal en een veldkeuken uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom, een klein museum. Bovendien hebben een paar leden een eigen museum in hun woonplaats over de strijd in de regio.


Het hoogtepunt van onze activiteiten is het Santa Fe Event, een militair kamp uit de Tweede Wereldoorlog, waar wij met tenten, voertuigen, uniformen, uitrusting en gereedschap het leven van de Geallieerde soldaten tijdens de bevrijding van Nederland uitbeelden. Vanuit binnen- en buitenland komen mensen van collegaclubs om samen een groots levend museum op te bouwen.

Ook in 2013 wordt Santa Fe Event weer georganiseerd worden in de bossen van Oorlogsmuseum Overloon.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze speciale Santa Fe Event website.

SANTE FE EVENT 2013 ~ 22-23 JUNI 2013
OORLOGSMUSEUM OVERLOON.